Senad Pećanin je novi advokat Fadila Novalića

Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić, angažovao je novi advokatski tim kako bi se suprotstavio pravosudnim postupcima u vezi s aferom “Respiratori”.

Advokati Senad Pećanin i Elmir Jahić preuzeli su Novalićevu odbranu, a danas su podnijeli žalbu na rješenje Suda BiH za odgodu izvršenja zatvorske kazne.

Senad Pećanin, jedan od advokata koji zastupa Novalića, potvrdio je ovu informaciju, javlja Fokus i istakao da su iskoristili pravne instrumente kako bi osporili odluku suda.

“Sačekat ćemo odluku suda i, ovisno o njoj, poduzet ćemo daljnje korake. Postoje još nekoliko opcija, ali u svakom slučaju ćemo iskoristiti sve pravne lijekove koje nam zakon nudi”, izjavio je Pećanin.

Očekuje se da će žalba biti odlučivana u skladu sa zakonom, a Pećanin izražava nadu da će biti poništeno rješenje kojim se odbija zahtjev za odgodu izvršenja zatvorske kazne.

Novalić je nedavno osuđen na četiri godine zatvora u vezi s aferom “Respiratori”, gdje su on i još dvojica optuženika zloupotrijebili javni sistem nabavke, rezultirajući utroškom od 10,5 miliona KM. Slučaj je izazvao značajnu pažnju javnosti, a Novalić se sada suočava s pravnim izazovima u nastojanju da ospori odluku suda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79