Senada se bori za svoje četvoro djece: Idem po kantama, nekad i pružim ruku

Senada Osmanović je samohrana majka četvero djece. I sama muku muči sa zdravstvenom situacijom, a u situaciji je da sebe i svoju porodicu prehranjuje na koji god način je to moguće.

Jedan od najvećih izazova za Senadu je plaćanje kirije, što nju i njenu djecu često natjera da se sele iz kuće u kuću, kod novih stanodavaca. Trenutno žive u sarajevskom naselju Buća Potok.

Jedan od 12-godišnjih sinova blizanaca je bolestan od rođenja, a njegovo liječenje često zahtijeva kupovinu lijekova koji nisu jeftini.

Žive od dječijeg doplatka, što nije ni blizu dovoljno da sebi i svojoj djeci obezbijedi osnovne ljudske potrebe.

“Idem po kantama, prehranjujem djecu od kirije do kirije, tako se borim za sebe i za svoju djecu.. Iskreno, znam izaći na ulicu i pružiti ruku.. Nije to sramota, sramota je ukrasti, moram to raditi za svoju djecu”, govori Senada na rubu suza.

Pogledajte priču o Senadi prilogu Fokus TV-a. Ko god želi pomoći Senadi na bilo koji način, može je kontaktirati na telefonski broj 066/630-892, ili uplatiti sredstva na žiro račun 1613000056810433 i ime Senada Osmanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments