Šeranić o nabavci vakcina: Evo kada stižu u RS

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se u prvom kvartalu naredne godine očekuje dolazak vakcina protiv virusa korona, da se ne kasni u njihovoj nabavci, te da se koriste svi međunarodni mehanizmi da se što prije obezbijede.

“Ovo su ugovori koje smo potpisali mnogo prije i u njima je upravo bilo naznačeno da će rješavanjem pitanja međunarodne nabavke biti riješena BiH, odnosno Republika Srpska. Mi paralelno radimo i sa dopremanjem vakcina iz Rusije putem predstavništva Republike Srpske u Moskvi”, izjavio je Šeranić novinarima u Doboju.

On je napomenuo da Zakon o lijekovima jasno definiše na koji način vakcina može biti uvezena.

“Mi nismo u mogućnosti da sa proizvođačima vršimo pregovore nego to moramo da radimo preko veledistributera i veledrogerija, koji su svakako privatni, i koji imaju svoje planove kada je to u pitanju”, naveo je Šeranić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79