Šest korisnika Gerontološkog centra Sarajevo zaraženo koronavirusom

Foto Klix

Iako se prethodnih dana govorilo da je dobro stanje u Gerontološkom centru Sarajevo, nakon novih testiranja potvrđeno nam je da je šest korisnika centra zaraženo koronavirusom.

Ovu informaciju za Klix potvrdila je direktorica Centra Melisa Alibašić-Hadžić. Kako saznajemo, pet korisnika testirano je pozitivno na Covid-19 nakon kontakta sa uposlenicom centra kod koje je ranije potvrđena infekcija. Još jedan zaraženi korisnik ranije je bio na liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), te je nakon povratka u Centar smješten u izolaciju. Nije jasno da li je ovaj korisnik zaražen na KCUS-u ili u Centru.

Ranije je direktorica Alibašić-Hadžić kazala za naš portal da je dežurni epidemiolog posjetio dom te da je stanje zadovoljavajuće. Navodno i šestero korisnika kod kojih je potvrđen Covid-19 nisu imali nikakve simptome.

“Nema sumnjivih slučajeva, nema simptoma niti korisnici imaju temperaturu. Stanje se prati sad kao i sve ovo vrijeme. Također, prati se zdravlje i uposlenika”, kazala nam je direktorica prije dva dana.

Uposlenica Gerontološkog centra Sarajevo također je ponovo testirana na Covid-19, ali još nisu poznati rezultati njenog testiranja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79