Sigurnosna kamera sa Hotela “Zagreb” otkrila putanju kretanja Armina Berberovića

Sinoć je u sarajevskom naselju Marijin Dvor, Armin Berberović (27) automobilom marke Mercedes, pokosio tri pješakinje. Mlada doktorica Azra Spahić je poginula na licu mjesta, njena kolegica, takođe doktorica, je teško povrijeđena i ljekari joj se bore za život, a još jedna pješakinja je povrijeđena i ona je otpuštena na kućno liječenje.

Berberović je bio pijan i vozio je bez vozačke dozvole.

Kako saznaje Crna hronika, Berberoviću ovo nije prvi put da sjeda za volan, a da nema vozačku dozvolu. Naime, njemu je sarajevska policija napisala desetine kazni za vožnju bez položenog vozačkog ispita. To ga nije spriječilo da iznova i iznova, sjeda za volan.

Avaz” saznaje da su nadzorne kamere sa hotela Zagreb, koje su pregledali nadležni organi, snimile kako se Berberović velikom brzinom iz pravca Skenderije utrkuje i da je, kako bi izbjegao vozila na šinama, koja su mu blokirala put, skrenuo u ulicu Dolina i pri tome udario djevojke od kojih je doktorica Azra Spahić na licu mjesta ostala mrtva.

@crnahronikainfo

Nesreća u Sarajevu. jedna djevojka preminula na licu mjesta. Trkač pokupio dvije djevojke…

♬ original sound – CRNA Hronika

Sumnja se da je vozio više od 100 kilometara na sat i kako je već ranije potvrdila policija, bio je u alkoholiziranom stanju. Za njega će postupajući tužilac predložiti pritvor.

Osumnjičeni za sinoćnju saobraćajnu nesreću na Marijin Dvoru, u kojoj je smrtno stradala Azra Spahić, Armin Berberović, predat je u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Berberović je usmrtio 25-godišnju doktoricu, a osim nje povrijedio je dvije njene drugarice, od kojih jednu teško.

On je i ranije bio isključivan iz saobraćaja zbog pravljena prekršaja, a u trenutku sinoćnje nesreće nije imao vozačku dozvolu.

Osim svega navedenog, u trenutku nesreće je vozio u alkoholiziranom stanju.

“Osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Armin Berberović predat je u nadležnost Tužilaštva KS. Bit će zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica koja će odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom”, rekla je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79