Sin Ratka Mladića traži da njegov otac bude oslobođen!?

Ukoliko se uzmu u obzir dokazi, general Ratko Mladić će 8. juna biti oslobođen, a ako Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu potvrdi prvostepenu presuda, biće to dokaz da njihov rad nema veze sa međunarodnim pravom i pravdom, izjavio je sin osuđenog ratnog zločinca Darko Mladić za notornu Hapy TV kontroverznog Milomira Marića.

Bivšeg komandant Vojske RS Haški tribunal je 22. novembra 2017. godine prvostepeno osudio na doživotnu kaznu zatvora za genocid i druge zločine, prenose srbijanski mediji.

Tvrdi da je loše zdravstveno stanje glavni razlog zbog kojeg je Mehanizam požurio da zakaže izricanje pravosnažne presude i naglasio da još ne zna da li će moći da posjeti oca uoči toga.

Istako je da publike, najvjerovatnije, neće biti na izricanju presude.

Naveo je da je Mladić prošle sedmice imao zdravstvenu krizu, ali da porodicu ne obavještavaju o nalazima ispitivanja.

“Јedino od njega možemo da čujemo šta su mu radili. Bile su i situacije očiglednog gubitka pamćenja, kada nije mogao da se sjeti nekih osnovnih stvari, pa se to malo popravljalo. Uglavnom, njegovo zdravstveno stanje je loše “, tvrdi Darko Mladić, sin osuđenog ratog zločinca Ratka Mladića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79