Sin ubio oca sa četiri metka u grudi, pa presudio sebi

Porodica Stojana S. (60) iz Donjeg Brijanja, udaljenog tridesetak kilometara od Leskovca, koji je u utorak ubio svog oca Slavka (86), a potom izvršio samoubistvo, šokirana je tragedijom koja ih je zadesila.

O motivima njihovog komšije da puca u oca, a potom u sebe , kruže brojne spekulacijame.

Niko od Stojanovih i Slavkovih najbližih rođaka nije želio da govori o nesreći koja ih je zavila u crno. Sin i unuk, zauzet pripremama za sahranu, samo je kratko kazao da, poslije svega, nema šta da se priča.

– Eto, selo priča, a poslije se svašta piše po medijima. Hvala na izrazima saučešća, ali ja nemam šta da vam kažem – rekao je ovaj čovjek pred novosagrađenom kućom na kojoj su naslonjena dva krsta sa imenima njegovog oca i djeda.

Beživotna tijela dvojice muškaraca pronađena su, u utorak oko 22 časa, u kući u drugom dijelu sela. U njoj je živio Slavko, koga je sin povremeno obilazio brinući o njegovim osnovnim potrebama, ali i zbog demencije sa kojom se starina navodno borio. To je, kako priča njegova rođaka, posebno došlo do izražaja nakon što je Slavko, prije oko godinu dana, za relativno kratko vrijeme izgubio kćerku i zeta.

Prema nezvaničnim informacijama, koje stižu iz istrage, otac i sin se u posljednje vrijeme nisu najbolje slagali, ali se nisu ni svađali, tako da ništa nije ukazivalo na to da bi njihovi narušeni odnosi mogli da imaju ovakav epilog.

Rođaci i prijatelji porodice demantovali su informacije da je Slavko bio nepokretan. Niko nije mogao ni da nasluti da bi Stojan mogao i da pomisli na djelo koje je počinio.

Prema nezvaničnim informacijama, od osoba bliskih istrazi, Stojan je u oca ispalio četiri hica iz pištolja, da bi sebi oduzeo život jednim metkom ispaljenim u grudi. Kada se to tačno desilo nije poznato, ali je izvjesno da su tijela pronađena u krevetu nekoliko sati poslije tragedije.

U policiji je rečeno da su sve istražne radnje povodom ovog slučaja završene i da je riječ o ubistvu i samoubistvu. Nakon obdukcije, tijela oca i sina su predata porodici i oni su juče sahranjeni na seoskom groblju.

U selu kažu da je Stojan bio vrijedan čovjek. On se svojim radom izborio sa siromaštvom u kojem je u mladosti živio. Povremeno je odlazio u Njemačku, gdje je radio na građevini. U Donjem Brijanju živio je sa suprugom. Sin im se skućio u Požarevcu, a kćerka je udata u Bojniku. Imaju i unučiće. Rođaci kažu da Stojan nije imao razloga za bilo kakvu brigu, pa im je nevjerovatno da je na ovaj način okončao očev i svoj život. U selu se spekuliše da je ostavio kratko oproštajno pismo, u kojem je, navodno, napisao “Ja ovako više ne mogu da živim”, ali pouzdane potvrde za to nema, pišu Novosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79