Sindikalni skup bez protesta, radnički grah umjesto parole na ulicama

Foto: Screenshot N1

U današnjem popodnevu, Banja Luka je zračila mirom dok su ulice bile lišene uobičajenih protestnih skupova. Umjesto toga, grad je bio domaćin sindikalnog okupljanja koje je prošlo bez incidenata, pružajući priliku radnicima i građanima da izraze svoje stavove na miran način.

Skup je održan u parku Mladen Stojanović, gdje su okupljeni sindikalci iznosili svoje parole i zahtjeve, ali u atmosferi poštovanja i civiliziranog dijaloga. Ovaj događaj predstavlja nastojanje radničke zajednice da se čuje njen glas i da se istaknu važni socijalni i ekonomski problemi.

Iako su se neki očekivali konvencionalnih protestnih aktivnosti, ovaj miran skup pokazao je da se mišljenje i stavovi mogu izraziti i bez galame i nemira. Umjesto toga, sudionici su imali priliku da se okrijepe uz tradicionalni radnički grah i da provedu vrijeme u međusobnom druženju i razgovoru.

Grad na Vrbasu jutros je započeo svoj dan u tišini, dok su mnogi stanovnici odlučili praznik obilježiti na svoj način – uživajući u roštilju ili posjećujući izletišta. Ipak, kiša koja je na kraju počela padati ispraznila je neka od omiljenih mjesta za okupljanje, ali to nije omelo sindikalni skup i solidarnost među radnicima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79