Sindikat doktora ne stoji iza čina ‘skidanja kuta ispred bolnice’

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic ne stoji iza čina ‘skidanja kuta ispred bolnice’, potvrdila je Feni predsjednica podružnice tog sindikata Azra Mušinović.

“Mi ljekari smo u štrajku od 26. novembra. Imamo sporazum o poslovima koji se ne prekidaju za vrijeme štrajka i mi ih ne možemo prekidati. Ne možemo kao sindikat stajati iza jednostranih odluka članova i drugih osoba koje su odlučile da okače mantile i napuste svoja radna mjesta. To nije stav Sindikata jer on ima sporazum koji je potpisao i mora ga poštovati”, kazala je Mušinović.

Govoreći o otkazima ugovora o radu koje su članovi tog sindikata najavili ako im do 15. decembra ne budu uplaćene plaće, Mušinović kaže kako plaća nije uplaćena, da je veliko nezadovoljstvo radnika i da neki od kolega već imaju zakazane razgovore za posao u drugim zdravstvenim ustanovama.

“Mi smo jučer imali manji sastanak i kolege su odlučile da će potražiti sreću negdje drugdje, a četvero ih je u pregovorima s drugim ustanovama, tako da će to više ići tim putem ‘manji broj pojedinačnih otkaza'”,poručila je Mušinović.

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plaće od augusta. U generalni štrajk stupili su 26. novembra, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. decembra ne budu uplaćene plaće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79