SIPA privela šefa Odsjeka za droge u MUP-u USK i političara iz Doma naroda FBiH

Ovo je nastavak akcije u kojoj su prije mjesec lišene slobode 22 osobe, a deset ih je u pritvoru

Pripadnici SIPA-e u Krajini jutros u nastavku akcije “Pero” privela još dvije osobe, dok ih je 13 na ispitivanju.

Otkrivamo nove detalje afere “Diplome”: Istraga proširena na 100 osoba, koji su profesori uzimali novac

Kako javlja Avaz, lišeni slobode su Alaga Čaušević, šef Odsjeka za droge u MUP-u USK, te Rasim Pajić, poslanik u Skupštini USK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH iz A-SDA.

Ovo je nastavak akcije u kojoj su prije mjesec uhapšene 22 osobe, a deset ih je u pritvoru. Za devet njih je prije dva dana zatraženo produženje pritvora, a svi se terete za izdavanje lažnih diploma.

Podsjećamo da je akcija u ovom predmetu proširena na još 100 osoba među kojima su i profesori koji su uzimali novac, a nisu držali predavanja.

Na teret im se stavlja postojanje osnova sumnje da su koristeći svoj službeni položaj i uticajni položaj posredovali da odgovorna osoba u pravnom licu izvrši službenu radnju, te podstrekavali na izradu lažnih javnih isprava – diploma bez provođenja nastavnog procesa i bez stvarnih i zakonitih provođenja prekvalifikacija za treća lica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79