SIPA se oglasila nakon predaje Adnana Maglića

SIPA se oglasila nakon predaje Adnana Maglića


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Istočnom Sarajevu lišili slobode jednu osobu, za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu.

– Lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Organizovani kriminal” i “Nedozvoljen promet opojnim drogama” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine – navode iz SIPA-e.

Nad ovom osobom se u prostorijama SIPA vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata u dalju nadležnost Tužilašvu Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Adnan Maglić, za kojim je policija raspisala potragu u okviru akcije u kojoj je lišen slobode Admir Arnautović Šmrk, ranije se javio policiji.

Predao se Adnan Maglić Magla!

Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Gačanović osumnjičen za krivično djelo “povreda tajnosti postupka” i to u vrijeme dok je bio pripadnik SIPA-e.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija