Predao se Adnan Maglić Magla!

Bjegunac Adnan Maglić danas se predao SIPA-i.

Ovu informaciju je Raportu potvrdila Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e. Ona je kazala da je Maglić na kriminalističkoj obradi te da će biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

Za Maglićem je bila raspisana potraga nakon akcije u kojoj su lišeni slobode Admir Arnautović Šmrk i bivši pripadnik SIPA-e Fahrudin Gačanović. U vrijeme lišenja slobode, Gačanović je bio pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

(VIDEO) Pogledajte dio policijske akcije u kojoj je lišen slobode Šmrk i bivši pripadnik SIPA-e Fahrudin Gačanović

Oni se sumnjiče za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama. Gačanović je osumnjičen za krivično djelo “povreda tajnosti postupka”.

Maglić je odmah najavio predaju, međutim to je trajalo 20-tak dana. Svi su pali zbog Sky aplikacije, a istragu vodi Tužilaštvo BiH.

“Nemam nikakvih većih informacija, samo da smo policiju obavijestili. Kada će se to dogoditi, zaista ne znam”, je kazao tad advokat Zlatko Ibrišimović.

Admir Arnautović Šmrk u Sudu: Bavim se legalnim poslovima, ja sam menadžer pjevačima

On nije imao informacije gdje se Maglić nalazio.

U akciji koja je uslijedila nakon lišenja slobode, MUP KS je zaplijenio gomili imovine, prije svega skupocjenih vozila koja su bila u vlasništvu Šmrka i njegove ekipe.

Velika akcija MUP-a KS. Tragaju za imovinom Admira Arnautovića i Adnana Maglića

“Policija je zaplijenila šest skupocjenih motornih vozila (Mercedes G klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai). Zatim četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa, prenosnih uređaja. Pored toga dokumentacije o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih lica, saopćeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79