SIPA u akciji protiv organizovanog kriminala uhapsila političara PDP-a iz Bratunca

U akciji SIPA “Alter ego jedan” i “Alter ego dva”, usmjerene na otkrivanju i procesuiranju više teških krivičnih djela povezanih sa falsifikovanjem dokumenata, nezvanično se saznaje da je među uhapšenima Mirko Stojanović iz Bratunca, vlasnik auto škole “Omega” i dugogodišnji odbornik PDP.

Stojanović se, kako se nezvanično saznaje, sumnjiči da je nabavljao i prodavao falsifikovana ljekarska uvjerenja.

Inače, on je suprug Snježane Stojanović, člana Predsjedništva PDP i predsjednice OO PDP Bratunac.

Podsjećamo, pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH uhapsili su 13 osoba na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Uhapšene osobe su osumnjičene za organizovani kriminal, falsifikovanje dokumenata, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno skladištenje robe, krijumčarenje, udruživanje radi vršenja krivičnog djela, falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanje mita, primanje mita, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i trgovinu uticajem, prenosi “SrpskaInfo”.

Osobe koje su uhapšene sprovedene su u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su u zakonskom roku predate u dalju nadležnost postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

U operativnoj akciji “Alter ego jedan” i “Alter ego dva”, koja je sprovedena po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banjaluci, izvršeni su i pretresi na 15 lokacija, piše “RTRS”.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina novca, putne isprave, računari i laptopi, bjanko diplome, pečati i druga dokumentacija i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79