SIPA u Mostaru uhapsila četiri osobe zbog krijumčarenja migranata

SIPA u Mostaru uhapsila četiri osobe zbog krijumčarenja migranata


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u Mostaru uhapsili četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine krijumčarenje ljudi.

Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su četiri osobe i jedno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prevoza migranata. Tom prilikom otkrivena su i privremeno oduzeta četiri mobilna telefona.

– Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu značaj ostvarene saradnje prilikom realizacije navedenih aktivnosti, zahvaljujemo se policijskim službenicima MUP Hercegovačkog-neretvanskog kantona – saopćeno je iz SIPA-e.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija