SIPA u Zetri pronašla i izuzela falsificirane glasačke listiće

Foto: Avaz

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i tužioci Tužilaštva BiH ušli su jučer u Glavni centar za brojanje glasova u Zetri zbog sumnje na izborne prevare.

Uviđaj je obavljen prema naredbi Tužilaštva BiH jer je pronađen veći broj falsificiranih listića, o čemu je Centrala izborna komisija obavijestila nadležne pravosudne institucije.

U Zetri pronađeni falsifikovani listići, na svim zaokružen Milorad Dodik!?

Po naredbi Tužilaštva pripadnici SIPA-e tražili i izuzeli falsificirane glasačke listiće, koji će poslužiti kao dokaz u postupku koji se odnosi na izborne prevare, javlja Dnevni avaz.

Centralna izborna komisija (CIK), podsjećamo, jučer je prilikom pregledanja glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike RS pronašla 37 falsificiranih glasačkih listića. Dan ranije poslali su prijavu također zbog pronađenih 36 falsificiranih listića. Svi se odnose na glasanje za predsjednika RS.

Sada se utvrđuje kako su falsificirani listići uopće završili na biračkim mjestima i ko ih je donio. Pronađeni su na glasačkim mjestima u Brčkom, Bratuncu, Šekovićima…

Vjeruje se da je broj falsificiranih listića mnogo veći. Danas će se CIK ponovo oglasiti.

U glavnom centru danima se ponovo prebrojavaju glasovi za predsjednika RS zbog sumnji u brojne neregularnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79