Sjajno, grad Sarajevo će podići spomen-ploču Ivici Osimu!

Gradsko vijeće Grada Sarajeva održat će posljednju ovogodišnju sjednicu 28. decembra, a na kojoj će se raspravljati o nekoliko tema.

Između ostalog, u dnevni red ove sjednice uvrštena je i tačka odnosno Nacrt Odluke o podizanju spomen-ploče Ivici Osimu.

Prema ovoj odluci, spomen-ploča trebala bi se postaviti na ulaznoj kapiji stadiona Grbavica, a njenu izradu i postavljanje u potpunosti će finansirati Grad Sarajevo.

Inače, spomen-ploča trebala bi sadržavati sada već kultnu rečenicu Ivice Osima koju je izgovorio tokom podnošenja ostavke na mjesto selektora Jugoslavije u maju 1992. godine nakon početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, ali i njegov rodni grad Sarajevo.

“Odlazim i gotovo je… ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava”, citat je koji bi trebao stajati na spomen-ploči.

Još početkom juna Općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo je jednoglasno usvojilo inicijativu o promjeni naziva Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima.

Ovu odluku trebala bi potvrditi Skupština Kantona Sarajevo nakon čega bi se trebalo pristupiti promjeni naziva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79