Sjaši Kurta da uzjaše Murta/ Kako je govorio Konaković: Svoju djecu nećete zapošljavati preko štele! Ja odgovaram za Ramu Isaka

Ne stišavaju se reakcije nakon imenovanja Rusmira Isaka, sina Rame Isaka i brata Arnela Isaka, na poziciju direktora Kazneno popravnog zavoda Zenica.

Sin Rame Isaka imenovan za novog direktora zatvora u Zenici

Društvenim mrežama širi se video kako je ministar vanjskih poslova i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković govorio o Rami Isaku.

Potvrdio je da on stoji iza njegovog imenovanja.

U svojim govorima Konaković je više puta ponavljao kako kod njega nema nepotizma, korupcije, stranačkog zapošljavanja, ali je potvrđeno kako je to samo laž.

“Ja preuzimam odgovornost za imenovanje Rame Isaka i dajem prostor da vidimo može li ovaj čovjek raditi posao. Svaku mrlju, svaki tender, svaki skandal koji napravi ja ću stati pred vas i reći… Odgovornost za kadrove preuzimamo mi, ako sutra bude Ramo kriv, ili uradio loše posao, odgovorno smo mi! Ako ne bude, recite da nije tako”, rekao je Konaković i opet slagao javnost.

Na konferenciji za medije u aprilu 2023. godine je rekao kako nema više zapošljavanja djece preko štele. I opet je slagao.

“Postoji jedna grupa hrabrih ljudi koja kaže: Nećete više djecu svoju zapošljavati u javna preduzeća preko štele, nego djecu kompetentnu…”, govorio je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79