Žena samo čudom preživjela nakon što ju je suprug izbo pet puta. Dobio je tri godine i devet mjeseci robije

Postupajući po optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Okružni sud u Istočnom Sarajevu, donio je osuđujuću presudu protiv Luneta Baranca zbog pokušaja ubistva supruge, te mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine i devet mjeseci.

“Optužnicom ovog Tužilaštva Baranac se tereti da je 28. Marta ove godine u 03:15 sati u porodičnoj kući, u naselju Vučine, opština Višegrad, u namjeri da liši života svoju suprugu B.T., istu prvo davio rukama u predjelu vrata, a zatim joj metalnim kuhinjskim nožem nanio četiri ubodne rane u predjelu oba dijela grudnog koša leđno usljed kojih je zadobila povrede lijevog plućnog krila i desne plućne maramice”, navodi se u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Vidjevši da supruga i dalje daje znakove života, vratio se do nje i zadao joj ubodnu ranu u predjelu vrata usljed koje je došlo do povrede krvnih sudova na s desne strane, a od kojih povreda je B.T. izgubila svijest.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79