Skaka, Hadžibajrić, Memić: Ko je sljedeći?

Abdulahu Skaki, bivšem gradonačelniku Sarajeva, visokorangiranom članu SDA i još malo ambasadoru BiH u Kataru, određen je jednomjesečni pritvor.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Abdulah Skaka je pod istragom Tužilaštva KS zbog više krivični radnji tokom mandata gradonačelnika Sarajevo.

Skaka će 30 dana pritvora provesti iza rešetaka KPZ Zenica. Tamo će mu “društvo praviti” i Senaid Memić i Ibrahim Hadžibajrić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Podsjećamo iza rešetaka zeničkog zatvora nalazi se i Ibrahim Hadžibajrić kao i Senaid Memić.

Bivšem načelniku Općine Ilidža i sadašnjem abasadoru BiH u Maleziji, Senaidu Memiću određen je jednomjesečni pritvor.

Kantonalni sud u Sarajevu mu je odredio pritvor nakon prijedloga Tužilaštva KS.

Senad Memić je odmah nakon određivanja pritvora prebačen u zloglasni zatvor u Zenici.

Memić se sumnjiči za izdavanje nezakonitih urbanističkih dozvola u periodu dok je bio načelnik Općine Ilidža i to tokom 2013, 2015. i 2017. godine. Odnosno, sumnjiči se da je kao načelnik iskoristio službena ovlaštenja na štetu službene dužnosti. On je u tom periodu, kako navode iz Tužilaštva, prijetio nekim uposlenicima Općine Ilidža da će ostati bez posla, a oni su usljed pritisaka i straha morali postupiti po uputama, navedeno je iz Tužilaštva KS.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, prebačen je u KPZ Zenica na služenje mjere jednomjesečnog pritvora

Razlog tome je smanjenje kapaciteta KPZ Miljacka i plan prebacivanje pritvorskih jedinica na Igman gdje se gradi najveća pritvorska jedinica na Balkanu. Zbog toga je dogovoreno da dio pritvorenika bude premješten u KPZ Zenica.

Kantonalni sud u Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i sekretaru organa državne službe u Općini Stari Grad Almi Destanović.

Istovremeno sud je donio Rješenje o blokiranju novčanih sredstava i privremenu obustavu transakcija i to Ibrahimu Hadžibajriću 217.000 KM i 5.270 eura, dok je Almi Destanović blokirano 161.000 KM.

Pritvor osumnjičenom Hadžibajriću je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Postavlja se pitanje, ko je sljedeći političar koji će se naći iza rešetaka?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79