Skaka osumnjičen zbog svojih savjetnika i finansiranja rasvjete do vlastite vikendice!?

Skaka osumnjičen zbog svojih savjetnika i finansiranja rasvjete do vlastite vikendice!?


Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo od ranih jutarnjih sati pretresaju kuću bivšeg gradonačelnika Sarajeva, aktuelnog ambasadora BiH u Kataru i visokopozicioniranog člana Stranke demokratske akcije Abdulaha Skake.

Skaka još uvijek nije lišen slobode, ali je više osoba privedeno.

Skaka nije osumnjičen zbog EYOF-a, kako se špekulisalo u medijima, ali je osumnjičen zbog sufinansiranja rasvjete svoje vikendice, o čemu je Crna hronika pisala, i zbog angažmana svoja četiri savjetnika – Maje Hadžihalilović, Nedima Tvrtkovića, Erne Čolić i Ensara Eminovića.

Gradonačelnik Skaka novcem iz budžeta osvijetlio put do svoje vikendice u Trnovu

“Osim toga, Skaka je osumnjičen da je nezakonito angažirao četvero savjetnika u kabinetu gradonačelnika Sarajeva (Maja Hadžihalilović, Nedim Tvrtković, Erna Čolić i Ensar Eminović), te za pružanje finansijske pomoći sebi bliskim nevladinim organizacijama. Skaka nije osumnjičen za slučaj Vidikovac gdje je u sumnjivim poslovima bio uključen sin Denisa Zvizdića, zamjenika predsjednika NiP-a. Također, Skaka nije osumnjičen za slučaj EYOF koji je realiziran s Gradom Istočno Sarajevo. U poslovima oko EYOF-a su, osim Skake i Ljubiše Ćosića, bili uključeni aktuelni potpredsjednik Federacije Igor Stojanović i Jasmin Ademović, objavila je Istraga na Twitteru.

“Akcija se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog: zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi”, rečeno je iz MUP-a KS.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija