SKANDAL U BOLNICI: Uhapšena medicinska sestra, prodavala lijekove

U Boru je uhapšena medicinska sestra zaposlena u gradskoj bolnici zbog sumnje da je zavisnicima prodavala metadon, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisate takve slučajeve.

On je, na pitanja novinara o hapšenju medicinske sestre, jutros u Boru, rekao da ta akcija policije pokazuje da nema zaštićenih, kao i da Ministarstvo neće tolerisati nikoga od onih koji smatraju da mogu da primaju platu i da u isto vrijeme mogu da trguju ljekovima, koje je država obezbijedila.

– Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom – rekao je Lončar.

Ministarstvo zdravlja izdaće danas, dodao je Lončar, nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lijekova koji su “interesantni” za narkomane.

Dodao je da Ministarstvo ne može da se miješa u istragu, ali da je želja svih zaposlenih u resoru zdravlja da se takvi pojedinci najoštrije kazne, kako se slične stvari ne bi više dešavale.

– Danas izdajem nalog svim bolnicama da posebno obrate pažnju na sektore u kojima imaju lijekove koji su interesantni za narkomane. Da se pojača kontrola ulaza i izlaza tih medikamenata – rekao je ministar.

On je dodao da će tražiti da najmanje tri osobe prekontrolišu nabavku, ali i izdavanje takvih lijekova. Kako kaže, na kraju će se i u borskoj bolnici pokazati da kontrola nije bila najbolja.

– Radi se o iskusnoj sestri. Ne sumnjam da je našla načina da sve to zakamuflira – rekao je Lončar.

Direktor bolnice u Boru Goran Joksimović rekao je da će ta zdravstvena ustanova formirati komisiju za unutrašnji nadzor, koja će donijeti svoj zaključak i da će o tome obavijestiti minisrarstvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments