Skandalozna izjava direktorice Apoteka Zenica: Unaprijed dali pitanja za prijem farmaceuta

Na sjednici Gradskog vijeća Zenice direktorica Javne ustanove Apoteka “Zdravlje” Zenica Višnja Kruškić javno je izjavila da je bila prisiljena dati pitanja za ispit prilikom prijema dva farmaceuta.

Nakon današnjeg iznošenja Izvještaja o radu za 2019. godinu i detalja Ureda za reviziju institucija u FBiH koji je dao negativnu ocjenu na rad ove ustanove, vijećnik Zeničke inicijative Kenan Uzunović od direktorice je zatražio informacije o prijemu novih radnika.

Kruškić je za govornicom odgovarajući na to pitanje izjavila da je bila primorana dati pitanja za prijemni ispit.

U komisiji su bila dva člana iz Grada Zenica, jedan ispred JU Apoteka “Zdravlje” Zenica i tehnički sekretar.

“Na insistiranje ta dva člana iz Grada Zenica mi smo morali dati pitanja za ispit, jer mi je rečeno ako ne dadnem pitanja da će oni u toku dana naći farmaceuta koji će napraviti pitanja kako bi prošli ti kandidati. Ja sada imam dva dobra neradnika što se tiče magistara farmacije zahvaljujući tom oglasu”, izjavila je Kruškić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović za govornicom je pozvao članove komisije da je tuže.

“Vi ste sada rekli jednu veoma ružnu i neprofesionalnu stvar i ja predlažem da ti ljudi koji su bili u komisiji, a ne znam ko je bio, da vas tuže. Svako je dužan da prijavi krivično djelo i vi ste to morali prijaviti. Sada se vaditi na to, nema smisla”, poručio je Kasumović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79