Skandalozna izjava mitropolita Joanikija: Enitet RS nazvao jednom od “srpskih zemalja”

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, nakon današnjeg susreta sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Manastiru Ždrebaonik kod Danilovgarada, u jednoj od svojih izjava bh. entitet RS je nazvao jednom od srpskih zemalja.

On je istakao da pojedinim političarima u današnjoj Crnoj Gori smeta Njegoševa veličina i slava Mitropolije crnogosko-primorske, koja je neodvojivi dio Srpske pravoslavne crkve od njenog osnivanja, od Svetog Save do danas.

“Kada ovo govorimo ne želimo da ugrožavamo ničija prava, ne otimamo ničije pravo, niti imovinu, nego samo svjedočimo vjeru i čuvamo svoj identitet i svoje nasljeđe.

To se pokazalo ponajbolje u vrijeme odbrane naših svetinja kada smo imali podršku cijelog pravoslavlja, uključujući sve srpske zemlje, uključujući i Republiku Srpsku gdje su počele i prve litije podrške i mi to ne zaboravljamo”, rekao je mitropolit Joanikije.

On je dodao da ne zaboravlja nikada ni ličnu podršku Milorada Dodika “koji je uvijek gledao sa ljubavlju da pomogne koliko može Crnoj Gori”, prenose agencije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79