Skandalozna odbrana Mike Aleksića: ‘Ako čovjek nema prostatu, može li onda silovati?’

Advokat učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (69), Zoran Jakovljević, iznio je šokantne detalje u svrhu odbrane svog klijenta nakon brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje. 

Zoran je izjavio kako je nezadovoljan načinom kako su mediji pisali o ovom slučaju te je nedopustivo, po njegovo mišljenju, da anonimni ljudi daju takve informacije, za koje kaže da su laži. 

– Odbio sam pojavljivati se u televizijskim emisijama, prvenstveno zbog takvog stava medija. Ja ne znam kako bih postupio da sam na njegovom mjestu. Svi ti napadi, anonimne izjave i svjedoci koji daju cijele intervjue u medijima, bez imena i prezime, to je nedopustivo – rekao je Jakovljević. 

Advokat tvrdi da će izbjegavati davanje izjava te želi slučaj voditi na sudu. Kaže kako imaju jake dokaze za odbranu i čekaju odgovarajući trenutak da sve iznesu u javnost.

– Snimci koji se spominju u medijima čak nisu ni ključni ni važni. Samo ću reći jednu jednostavnu stvar koja bi svima trebala biti jasna. Iz zdravstvenih razloga, Miroslavu Aleksiću je prije nekoliko godina odstranjena prostata. Može li čovjek koji nema prostatu počiniti silovanje? Čekamo samo da vidimo s kim se suočavamo jer svakog dana navodno isplivavaju novi slučajevi. Ne treba žuriti, treba ovaj slučaj istjerati do kraja – rekao je advokat. 

Advokat Svetozar Vujačić objasnio je kako za silovanje nije neophodno da dođe do spolnog odnosa. 

– Ukoliko čovjek koji je optužen za silovanje zaista ima zdravstveni i medicinski nedostatak koji onemogućava ovakvu radnju, sudski vještak će to utvrditi zdravstvenim pregledom. Ako postoji bilo kakva sumnja u to, iz bilo kojeg razloga, pregled će obaviti odbor sudskih vještaka – rekao je Svetozar Vujačić. 

Prema definiciji iz Krivičnog zakonika Republike Srbije, silovanje se definira kao ‘obljuba ili s njom izjednačen čin upotrebe sile ili prijetnjom da će neposredno napasti na život ili tijelo tog ili njemu bliskog lica’. To znači da ne mora doći do spolnog odnosa da bi neko bio optužen za silovanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79