Skandalozni plakati podrške Vulinu ‘osvanuli’ i u Srebrenici

U Srebrenici su osvanuli plakati s porukom “Podrška za brata, tvoja Srebrenica”, što je izazvalo ogorčenje javnosti. Isti plakati prije toga su se pojavili na Palama, Romaniji, Višegradu i Rogatici. Na tim plakatima pojavljuje se lik Aleksandra Vulina, koji je trenutno šef obavještajne službe Srbije, BIA.

Aleksandar Vulin već se nalazi na američkoj “crnoj listi”, a u izvještaju State Departmenta označen je kao “destabilizirajući faktor efektivne i demokratske uprave Zapadnog Balkana”. Na tu listu je dospio zbog umiješanosti u transnacionalni organizirani kriminal, ilegalne operacije s drogom i zloupotrebe javne funkcije.

Osim toga, Vulin je nedavno obećao stipendije istočnosarajevskim studentima koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince kako bi ih doveo da studiraju u Beogradu. Ovaj potez izazvao je dodatnu osudu među lokalnim stanovništvom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79