Skandalozno ponašanje policije u Sarajevu: Pretukli mladića nakon što je na njega nasrnuo službenik FUP-a

Prava drama se odvijala u subotu 13.11., u sarajevskoj općini Novi Grad. Kako nam otkriva jedan od aktera ovog događaja i oštećeni u ovom slučaju, Jasmin Mujezinović, policija je te noći neprofesionalnim ponašanjem ugrozila građane, a štitila svog kolegu.

Jasmin je portalu Crna Hronika dostavio izjavu koju je dao u prostorijama FUP-a, tačnije Jedinice za profesionalne standarde, u kojoj je otkrio skandalozno ponašanje policijskih službenika.

 

Naime, pripadnik Federalne uprave policije, izvjesni Haris, nasrnuo je na porodicu Mujezinović, a Jasminovom bratu nanio povrede glave. Želeći da situaciju stavi pod kontrolu, a pretpostavljajući da se službenik FUP-a nalazi u teško alkoholisanom ili drogiranom stanju, Jasmin je pozvao policiju na intervenciju.

Međutim pravi šok je uslijedio nakon dolaska patrole. Umjesto da obuzdaju i privedu svog kolegu, policajci su nasrnuli na Jasmina zbog njegove galame i vike. Zadali su mu nekoliko udaraca nogama dok je klečao na podu.

Detalje ovog događaja možete pročitati u izjavi koji je oštećeni dostavio našem portalu.

Jasmin Mujezinović je o navedenom događaju obavijestio sve nadležne službe, ali konkretni potezi u kažnjavanju i sankcionisanju policajaca još nisu poduzeti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79