Skida odgovornost sa sebe? Vlasnik pumpe Gligić za sve okrivio roditelje: “Trebali su povesti više računa”

Javnost u BiH šokirana je posljednjim slučajem zlostavljana mladića koji je ismijan samo zato što se javio na oglas za posao na pumpi “Gligić” u Laktašima.

Dva radnika koja su snimila, a onda kasnije objavila video su lišena slobode, ali su i dobili otkaze.

Reklo bi se da se gazda i vlasnik pumpe Živojin Gligić pere i skida odgovornost sa sebe.

22-godišnji Mladen Dulić je oduzeo sebi život jer su ga ismijavali radnici koji su očigledno i menadžeri firme koje je vlasnik Gligić. Mladen se javio na konkurs za posao, te je na istom razgovarao sa predstavnikom firme kojeg je Gligić ovlastio.

Da vodite firmu i objavite konkurs za posao, da li biste pustili “obične” radnike da vam ispituju kandidate, ili biste, ako već vi ne možete, ovlastili nekog ko može.

Vlasnik pumpe Živojin Gligić je za medije rekao da su se “svi smijali videu, a sada ga osuđuju” i da su “roditelji trebali povesti više računa”.

“Sve je išlo na neku šalu, ali sada je to nažalost skroz drugačije. Radnika koji je kod mene radio i koji je momka snimao sam otpustio. Oni su se znali, točio je tu gorivo, ali kako je to sve ispalo ja ne znam, sve je išlo na neku šalu. Momak jeste tražio posao kod mene, ja sam mu rekao kad bude dolazio na pumpu da svrati. Djelovao mi je malo povučeno, ali na prvu svako ko god dođe da traži posao malo je takav, ljudi se bore za koru hljeba. Nisam ništa znao dok se nije desilo i dok nije izašlo na mreže. Narod ćuti dok se nešto ne desi, a i roditelji su možda trebali povesti više računa, ali narod sad sve osuđuje”, rekao je tom prilikom Gligić.

Vlasnik pumpe otpustio Veljka Trišića: “Radnik je znao za njegov slučaj i nije trebalo to da radi”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79