SKY poruke: Inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović naručivao drogu preko Bojana Cvijetića

Čitanjem poruka, koje su preko kriptovanih aplikacija Sky i Anom razmijenjivali optuženi, u Sudu BiH nastavljeno je suđenje Bojanu Cvijetiću i ostalima koje Tužilaštvo BiH tereti za šverc više od tri tone droge.

U sudnici su čitane tekstualne i puštane glasovne poruke koje su od kraja 2019. do kraja 2020. godine razmjenjivali nekadašnji inspektor MUP-a Republike Srpske Mladen Milovanović, Aleksandar Nikolić i Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Prema optužnici Milovanović je u više navrata od Cvijetića uzimao kokain i nosio ga Nikoliću.

U njihovim Sky porukama se spominje vrijeme i mjesto sastanaka optuženih, te dogovori o transferu novca i robe. Između ostalog čitane su poruke koje je Milovanović slao Nikoliću u kojima navodi:

”Brate moj znaš da nam je kod druga ostalo još pola. Ja i zaboravio, a znaš da smo naručili kilu i po. Hahahaha. A jesmo rekli kilu i po. Još ja bio s njim u petak ništa ne reče. Danas govori nema ni on pojma… Lagano brate ti i ja se lako dogovorimo sve. Trebalo bi i to ići na bolje. Mora se samo čuvati”, pisao je, između ostalog, Milovanović.

Tokom ročišta tužilac Dubravko Čampara je naveo da određene dijelove iz poruka, koji se odnose na putovanja optuženih između Banjaluke i Sarajeva, tužilaštvo može potkrijepiti i snimcima sa nadzornih kamera. Takođe i sa podacima koje im je dostavila Granična policija BiH mogu potkrijepiti i prelaske granica sa Hrvatskom i Crnom Gorom, koji se pominju u porukama.

Tužilaštvo je ukazalo da je Milovanović za putovanja na relaciji Banjaluka – Sarajevo koristio službeno vozilo MUP-a Republike Srpske, kao i da je odavao povjerljive podatke MUP-a i Interpola.

Osim Cijetića, Milovanovića i Nikolića u optuženičkoj klupi su još i Petar Dukić, Milivoje Todorović, Haris Hodžić, Jelenko Knežević, Saša Rađević, Davorin Popović, Goran Stojisavljević, Ivan Jurić, Dragan Kresojević, Slavko Brborović, Željko Maksimović, Еldin Hažbić, Radislav Tešić, Mladen Panić i Siniša Bačić. Optužnicom su obuhvaćene i firme ”Milko” d.o.o. Laktaši, firma ”21. maj” d.o.o. Banja Luka i ”Star-R” d.o.o. Istočno Novo Sarajevo.

Prema optužnici Cvijetić i ostali su od početka 2019. do kraja 2021. organizovali, isplanirali i relizovali krijumčarenje 35 kilograma kokaina, iz Nizozemske i Belgije u BiH. Takođe, na teret im se stavlja i krijumčarenje od 3.000 kilograma skanka iz Albanije i susjednih zemalja, kao za i skladištenje veće količine skanka, piše ATV.

Budući da se optuženi Slavko Brborović zbog bolesti nije pojavio na ročištu postupak protiv njega će biti razdvojen u odnosu na ostale optužene, dok će priložena medicinska dokumentacija biti predmet vještačenja.

Kako je izgledalo današnje ročište u Sudu BiH pogledajte u video prilogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79