Sladić: Na Ilidži i noćas opasno, noćni istočnjak čisti koliko toliko

Meteorolog Nedim Sladić i večeras je na svom profilu izvjestio javnost o kvaliteti zraka u Kantonu Sarajevo.

Nažalost, vijesti nisu optimistične, a sudeći po iskustvima iz ranijih godina, ali i sistemskom zakazivanju rješavanja ovog problema, izvjesno je da će Sarajlije do proljeća udisati izuzetno nezdrav vazduh.

“Ilidža u opasnom, sat prije Vijećnica bila u dobrom kvalitetu zraka, sada umjerena. Noćni lokalni istočnjak čisti koliko-toliko gornji dio grada dolinom Miljacke spuštajući se niz Bentbašu”, napisao je Sladić. Podsjećamo, iako bi padavine značajno poboljšale sveukupni kvalitet vazduha.

Sladić je prije 2 dana napisao da snijega neće biti, čak ni za vrijeme blagdana, kako u Sarajevu, tako i na okolnim planinama. Iz nadležnih institucija apeluju na bolesnike sa hroničnim oboljenjima, trudnice i osobe treće životne dobi da izbjegavaju boravak na otvorenom zbog prevencije od štetnog utjecaja zagađenog vazduha.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79