Foto: Ex-Yu Aviation
Sletio iz Istanbula: Na Aerodromu Sarajevo lišen slobode osumnjičeni za ratne zločine

Sletio iz Istanbula: Na Aerodromu Sarajevo lišen slobode osumnjičeni za ratne zločine


Pripadnici Granične policije (GP) BiH u periodu od 1. do 6. augusta ove godine uhapsili su devet osoba, među kojima je i osumnjičeni za ratne zločine.

Kako je navedeno iz GPBiH na Aerodromu u Sarajevu 2. augusta uhapšen je N.Š. (62) nakon što je utvrđeno da je Interpol Sarajevo raspisao potragu za njim zbog ratnog zločina.

“Nosilac putne isprave Sjedinjenih Američkih Država na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo”, saopćili su.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gorica 1. augusta uhapsili su bh. državljanina, N.M. (46), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela krijumčarenje osoba.

Istog dana, 1. augusta, uhapšen je i S.B. (34) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave te je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici GPBiH Brod su 3. augusta uhapsili S.P. (28) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka, 4. augusta, na letu iz Dortmunda, uhapsili su D.D. (30), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 5. augusta, uhapsili su dvojicu državljana BiH na prijelazu Gradiška.

Na ulasku u BiH uhapšen je slobode D.B. (28) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Na izlasku iz BiH uhapšen je D.M. (59) jer ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 5. augusta, uhapsili S.R. (33), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Zenica raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela teška krađa.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 6. augusta, uhapsili su slobode R.Š. (38), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija