Zemlja protjeranih Hrvata iz RS-a prisvojena i ograđena žicom pod naponom

Zemlja protjeranih Hrvata iz RS-a prisvojena i ograđena žicom pod naponom


Draganu Čoviću glavni politički partner je Milorad Dodik, i to nije novost, već dugogodišnja konstanta.

No, šta ono malo Hrvata u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska ima od saradnje prvog čovjeka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Praktično, ništa. Ostavljeni su na vjetrometini vladajućih političkih struktura u RS-u, a posljednji dokaz stiže iz Posavine. Naime, kako piše mostarski Dnevni list, njima se obratio Anto Marinić s nevjerovatnom pričom iz posavskog sela Donja Vrela u općini Bosanski Brod.

Približno 5.700 duluma obradive površine, okućnice, srušene kuće i šume u vlasništvu posavskih Hrvata, “neko” je ogradio žicom pod električnim naponom onemogućivši im pristup vlastitim imanjima. U tako ograđenim hrvatskim imanjima – pasu krave.

Marinić se obraćao svim nivoim vlasti, a dopis je poslao i potpredsjedniku RS-a Davoru Pranjiću (HDZ). Kaže da još nije dobio odgovor od Pranjića, a prošlo je više sedmica.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija