Slovenska policija privela migrante sa znakovima koronavirusa

Slovenska policija u ponedjeljak je na području Ilirske Bistrice, blizu granice s Hrvatskom, otkrila sedam migranata u dva taksi vozila, a svi su pokazivali simptome koronavirusa, potvrdio je Sandi Curk, čelnik regionalnog štaba civilne zaštite iz tog dijela Slovenije.

Policija je postupila prema protokolu. Svih sedmero imali su povišenu temperaturu te su im uzeti brisevi, a rezultati će biti poznati večeras prije 20 sati, kazao je Curk za Slovensku televiziju. Migranti su trenutno smješteni u Postojni, u prihvatnom centru za strance, ali izolirani su od drugih.

U ponedjeljak je službeno saopćeno da je u Sloveniji nakon ukupno 6.712 testova na koronavirus infekcija potvrđena u njih 253, što je 34 slučaja više nego u nedjelju.

– Rast broja inficiranih u Sloveniji zadnja se dva dana smiruje, možda i zato jer se sve više držimo ograničenja – rekla je u ponedjeljak epidemiologinja Bojana Beović koja vodi stručni dio kriznog sštaba za koronavirus.

Međutim, dodala je da je realno očekivati idućih dana rast broja bolesnika koji će trebati hospitalizaciju na odjelima intenzivne njege zbog inkubacije prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79