Slučaj “strujni udar”: Fojničani pripremaju tužbe protiv EPBiH, šteta oko pola miliona KM

U fojničkoj mjesenoj zajednici Prokos početkom mjeseca došlo je do “strujnog udara” što je uzrokovalo dosta problema sa električnim instalacijama u oko 500 domaćinstava, te je došlo do brojnih kvarova kućanskih i drugih uređaja. Također, došlo je i do kvara velikih mašina u privatnim firmama na ovom području.

Predsjednik MZ Prokos Mirsad Klisura, koji je je najangažovaniji na pitanju rješavanja problema nastalih “strujnim udarom”, kazao je da su građani angažovali advokata Seada Festića iz Sarajeva koji će zastupati stanovnike MZ Prokos koji su se složili da idu u tužbu protiv Elektroprivrede BiH zbog izmirenja štete.

– Do sada su 174 osobe podnijele tužbu i ovo još nije konačan broj. Također, 100-tinjak stanovnika nije podnijelo tužbu nego su svoju štetu prijavili službenicima EPBiH – rekao je Klisura.

Prema njegovim riječima, procijenjena šteta kod 174 oštećene osobe iznosi oko 540 hiljada KM.

Privredni subjekti koji su pretrpili najveće štete su krenuli u proces sa privatnim tužbama i zbog izmirenja, ne samo materijalne, već i nematerijalne štete zbog kašnjenja u proizvodnji i isporuci svojih dobara.

Klisura je za portal Mahalla.ba kazao da čekaju još dva zapisnika i to od policije i kantonalnog inspektora za energetiku te da po prispjeću ova dva zapisnika, tužba 174 spomenuta lica će biti kompletirana i predata na sud.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79