Slučaj trudnice iz Hrvatske potresao region: Mirela Čavajda ipak ide na abortus u Sloveniju

Mirela Čavajda abortus će obaviti u Sloveniji.

Čavajda se danas, nakon jučerašnje odluke drugostepene komisije i izjava ministra Vilija Beroša, obratila bolnici u Petrovoj (KBC Zagreb) sa zahtjevom za prekid trudnoće. Bolnica u Petrovoj, međutim, rekla joj je da nije u mogućnosti pružiti zdravstvenu brigu u skladu s odlukom drugostepene komisije i odredbama zakona koji regulira prekid trudnoće, piše Index.

S obzirom na hitnost situacije u kojoj se nalazi, Mirela i njena porodica odlučili su se za postupak prekida trudnoće obratiti kliničkoj bolnici u Ljubljani.

Mireli je jučer odlukom drugostepene komisije dozvoljen je prekid trudnoće u četiri zagrebačke bolnice. No nije joj rečeno u kojoj niti kada će se zahvat izvršiti. Drugim riječima, komisija je dala zeleno svjetlo da Čavajda obavi abortus, ali nije dogovoren termin bez obzira na to što se radi o veoma hitnom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79