Slučajno ubrizgala pacijentu benzin pa ga ubila: Uhapšena medicinska sestra

Medicinskoj sestri Županijske bolnice u Čakovcu koja je pacijentu umjesto fiziološkog rastvora greškom ubrizgala medicinski benzin prijeti osam godina zatvora.

Optužena je za nesavjesno liječenje koje je iz nehaja dovelo do smrti pacijenta, a Opštinsko državno tužilaštvo u Čakovcu podiglo je optužnicu nakon istrage.

Kao medicinska sestra zadužena za brigu o 62-godišnjem pacijentu na hemodijalizi u sobi za samoizolaciju (zbog njegovog kontakta s osobom pozitivnom na koronavirus) ona mu je, kada ga je skidala sa aparata za hemodijalizu, greškom umjesto fiziološkog u kateter na vratu ubrizgala medicinski benzin.

“Benzin je ušao u krvotok što je dovelo do trovanja organizma i zastoja rada više organa zbog čega je pacijent, uprkos hitnoj reanimaciji i pruženoj ljekarskoj pomoći, preminuo istog dana”, saoštili su iz tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79