Smjena direktora u tri bolnice u RS: Direktori nisu bili poslušni ili?

Foto: Vlada RS

Danas je održana 65. sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj su donesene odluke o smjeni direktora tri zdravstvene ustanove u entitetu.

Jedna od ključnih promjena odnosi se na razrješenje dužnosti direktora ЈZU Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini, prof. dr. Zlatka Maksimovića.

Na njegovo mjesto imenovan je prim. dr. Mikajlo Lazić.

Osim toga, Vlada RS je donijela odluke i o smjeni direktora u drugim zdravstvenim ustanovama.

Na mjesto direktora Bolnice u Prijedoru dolazi Miroslav Bijelić, koji će zamijeniti dosadašnjeg direktora Andriju Vukotića.

Također, novi direktor fočanske Univerzitetske bolnice bit će Nenad Lalović, koji će preuzeti dužnost od Radmile Marić, čijem je mandatu istekao.

Prim. dr. Mikajlo Lazić, rođen 19. decembra 1969. godine u Bijeljini, svoju profesionalnu karijeru započeo je u Bolnici “Sveti Vračevi” 1999. godine. Specijalizaciju iz dječije hirurgije završio je 2006. godine i od tada je aktivno učestvovao na brojnim kongresima i simpozijumima iz oblasti pedijatrije i dječije hirurgije. Prije imenovanja na poziciju v.d. direktora, obavljao je dužnost pomoćnika direktora u Bijeljinskoj bolnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79