Smrt 11-godišnjakinje potresla mještane Prnjavora: Mobitel privukao grom?

Jedanaestogodišnja Dobrinka Stojčić iz Prnjavora poginula je od udara groma u selu Otpočivaljka kod Prnjavora.  Tragedija se dogodila u petak oko 18 sati, kada je veliko nevrijeme pogodilo dijelove općine Prnjavor. Mještani pričaju da je porodica Stojčić spremala ručak i nesretna Dobrinka je pošla prema bašti da načupa mladog luka, kada ju je udario grom i na mjestu je ubio.

 

Veliko nevrijeme

– Nevrijeme se uveliko spremalo, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da može doći do takve tragedije. Nesretno dijete samo je otišlo do bašte. Sa sobom je ponijela mobilni telefon i pretpostavlja se da je taj uređaj privukao grom – pričaju mještani.

Porodica je odmah pozvala Hitnu pomoć, ali djevojčici, nažalost, pomoći nije bilo i ljekari su samo mogli konstatirati smrt. Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banja Luka, potvrdila je da je djevojčica stradala od udara groma.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Prnjavor i radnici Doma zdravlja. Izvršenim uviđajem konstatirano je da u cijelom slučaju nema elemenata krivičnog djela – rekla je Markanović.

Skroman život

Ova tragedija u crno je zavila cijelu općinu. Djevojčicini roditelji Nedeljko i Gordana slomljeni su od tuge i boli, a Darinkinu smrt najteže su podnijele njene sestre Dragana i Dejana. O porodici Stojčić komšije imaju samo riječi hvale, ali kažu da ih život nije mazio i da su živjeli na ivici egzistencije.

– To je jedna fina i poštena porodica. Žive skromno, jer, koliko znam, niko od njih trenutno nije zaposlen. Žive uglavnom od poljoprivrede i rada u domaćinstvu. Velika je ovo tragedija. Nijedan roditelj ne treba doživjeti da sahrani dijete – kazale su komšije.

Građani pomažu porodici

Tragedija u Otpočivaljci šokirala je cijeli Prnjavor. Građani su izrazili spremnost da pomognu unesrećenoj porodici pa su u pabu „Pet lampi“ postavili kutiju u kojoj će svi humani ljudi moći ostaviti novčane priloge.