Snijeg pravi haos i u Srbiji: Hiljade domaćinstava bez struje, mnoga sela odsječena

Širom susjedne Srbije, a pogotovo zapadnog dijela zemlje u toku noći i jutra pale su velike količine snijega koje su napravile haos na saobraćajnicama.

Kako se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama snijeg ne prestaje da pada više od 24 sata.

Snijega ima i na kolovozu, pa se vozačima savjetuje dodatan oprez. Koloni vozila se ne nazire kraj.

“Snijeg samo sipa. Ogromna kolona na Zlatiborskom putu. Oprezno”, objavljeno je na Facebook stranici “Užice – oglasna tabla”.Hidrometeorološki zavod Srbije danas je na svom siteu objavio upozorenje zbog sniježnih padavina, kojih će prema prognozama meteorologa, biti još.

Snijeg koji na teritoriji Zapadne Srbije pada već satima izazvao je kolaps u saobraćaju, zatrpao mnoge seoske putne pravce, ali i bez struje ostavio na hiljade ljudi.

Bez napajanja električnom energijom ostali su stanovnici pojedinih naselja u Priboju, Prijepolju i Bajinoj Bašti.

“Oko 80 posto naše opštine trenutno je bez električne energije, do prekida u snabijdevanju došlo je uslijed vlažnog snijega koji je prekinuo dalekovod u Beserovini. Ekipe Elektrodistribucije na kratko su uspjele da saniraju kvar, ali vlažan snijeg ponovo je napravio havariju. Put prema Tari je trenutno neprohodnan”, rekla je Vesna Đurić predsednica opštine Bajina Bašta.

Skoro pola metra novog snijega palo je na području Prijepolja za samo nekoliko sati. Snijeg je oborio i bor koji se nalazi pored samog platoa Doma kulture u centru Prijepolja i oštetio je dio ulične rasvjete.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79