Snijeg se zadržao na dionicama u višim predjelima, vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno

Zbog nižih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na dionicama u višim predjelima i dalje mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Zbog nepovoljnih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno – Blidinje.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79