(FOTO) Splitska agencija objasnila brisanje džamija s fotografije Mostara

Puno komentara izazvala je promotivna fotografija na kojoj je agencija Adriatic-travel sa sjedištem u Splitu zamijenila crkvama mostarske džamije Hadži-Kurtovu i Nezir-aginu te su umjesto munara prikazani zvonici franjevačke crkve i katedrale, ali i križ na Humu.

Index.hr je kontaktirao spomenutu agenciju kako bi saznali zašto su ubacili križeve u panoramu Mostara.

“Žao nam je i ispričavamo se javnosti i onima koji su nas izvrijeđali putem neugodnih mailova zbog slike koja se našla na našim stranicama i koja je jučer odmah uklonjena. Naime, nitko od nas ne zna ni raditi u Photoshopu niti unositi podatke na stranice, zato imamo administratora. Do sada smo imali tri administratora i vjerojatno je netko omaškom skinuo s interneta tu sliku ne znajući što je na slici pravo, a što ne. Još jednom nam je jako žao što su povrijeđeni osjećaji ljudi koji žive u Mostaru uz moje osobno obećanje da se to više neće dogoditi”, stoji u odgovoru turističke agencije.

Stari most u Mostaru nalazi se na rijeci Neretvi u samom središtu grada koji danas pripada takozvanom istočnom Mostaru s većinski bošnjačkim stanovništvom. Sa Starog mosta u Mostaru vidi se sedam džamija te je on jedina i najveća turistička atrakcija u tom gradu. Međutim, u splitskoj agenciji odlučili su ukloniti džamije i umjesto njih na fotografiju namontirati dvije crkve koje se nalaze u zapadnom dijelu grada, a veliki križ koji se nalazi na brdu Hum (također zapad) prebacili su na istočno brdo Forticu.

Mostarci su već sinoć odgovorili sličnim prikazom Splita.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79