Spriječeno krijumčarenje 260 kilograma rezanog duhana

Na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic pronađeno je 260 kilograma rezanog sušenog duhana, čija je ukupna tržišna vrijednost skoro 39.000 KM, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Ta je roba bila namijenjena za prodaju na crnom tržištu u BiH.

Iz UIO-a dodaju da je oduzeti duhan, koji nije bio obilježen zakonski predviđenim akciznim markicama, koje izdaje UIO, otkriven prilikom kontrole dva putnička motorna vozila.

– Bez obzira na vanrednu situaciju u kojoj se našla Bosna i Hercegovina zbog virusa COVID-19, službenici grupa za suzbijanje krijumčarenja i prekršaja u UIO-u i dalje intenzivno provode aktivnosti na terenu – napominju iz UIO-a.

Navedene aktivnosti izvršene su prema uputama dežurnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine te će u narednom periodu protiv dvije osobe od kojih je oduzet duhan, biti pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79