Sramotno: Škola u BiH djeci dijeli maske od maramica i gumica za tegle (FOTO)

Pandemija je promjenila sve aspekte života, pa tako i obrazovanje, koje neminovno mora krenuti dalje i živjeti zajedno sa opakim virusom.

Jedan od načina prevencije je korištenje maske preko nosa i lica, koja mnogostruko smanjuje šansu transmisije sa oboljelog. U školama su maske obavezne, posebno na mjestima gdje je socijalna distanca manja od predviđene, piše Crna Hronika.

Priča iz Tehničke škole u Brčkom pokazuje kako postoji propusta u organizaciji rada. Naime, djeci u ovoj srednjoj školi koja zaborave da ponesu masku, škola daje zamjenske maske, koje su improvizacija maske. Ništa čudno ne bi bilo, da te maske nisu napravljene od običnih maramica, kojima su dodane gumice za teglu.

Da li će ovo spriječiti kontakt potencijalno zaražene djece? Da li svaka škola mora imati dovoljnu količinu maski za djecu koja nisu u mogućnosti da obezbijede svoju?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79