Srbiju pogodilo čak pet zemljoresa

Srbiju je za manje 24 sata pogodilo čak pet zemljotresa, a najjači registrovan potres dogodio se sinoć, 11. augusta, u Baljevcu na Ibru, jačine četiri stepena po Richterovoj skali, na dubini od šest kilometara.

Prvi potres dogodio se oko 18 sati, a prema Richterevoj skali ovaj potres ima energiju male nuklearne bombe, te ga većina građana osjeti, a može doći i do manjih oštećenja.

Sledeći potres registrovan je u istom mjestu, oko 20 sati, ali je bio čak duplo slabiji – 2.3 stepena po Richteru, na dubini od 10 kilometara.

Nakon ova dva zemljotresa, tlo Srbije nije mirovalo, te je u toku noći i rano jutros došlo do još 3 potresa.

Prvi je registrovan u Kragujevcu, jačine 2.1 stepen po Richteru, na dubini od samo 5 kilometara oko 5 sati ujutru. Potom, samo sat vremena kasnije, tresao se i Novi Pazar, jačinom 2.9 stepena po Richteru, na dubini od 7 kilometara. Konačno, zemljotres je pogodio i Kuršumliju oko 8 sati ujutru, jačinom od 1.6 stepeni, na dubini od 12 kilometara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79