Srbin bio vođa bande koja je krala e bicikla po Duizburgu

Službenici kriminalističke policije uhapsili su četiri osobe koje se sumnjiče da su mjesecima krali skupe bicikle, najviće e-bicikle, po Duizburgu, a zatim ih preprodavali, ostvarujući dobru zaradu.

Kako prenose njemački mediji, inspektori su osumnjičene pratili par mjeseci, nakon što je u martu mjesecu naglo porastao broj ukradenih bicikala, e-bicikala i romobila, posebno na jugu Duizburga.

U sklopu opsežne istrage konačno su došli do četvorice muškaraca (od 48 do 61 godine), a mozak bande navodno je 49-godišnji državljanin Srbije.

Uz nalog za pretres. pretraženi su stanovi koje koriste u Hohfeldu. Između ostalog, policija je pronašla i zaplijenila vatreno oružje, noževe, gotovinu, mobitele, te 28 bicikala.

Nakon što su osumnjičeni privedeni, policija sada traga za vlasnicima ukradenih bicikala, a svi ih mogu dobiti nazad uz dokaz o vlasništvu bicikla, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79