Srbin u Cirihu likvidirao suprugu, ranio zeta, pa počinio suicid

Srbin u Cirihu likvidirao suprugu, ranio zeta, pa počinio suicid


Krvavi zločin desio se u Elsau, predgrađu Ciriha u Švicarskoj, kada je muškarac, porijeklom iz Srbije, likvidirao suprugu, ranio zeta, a potom počinio suicid, pišu švicarski mediji.

Zločin se desio prije desetak dana.

Kako je saopćila policija Ciriha, 57-godišnjak je u večeri prošlog četvrtka, 8. septembra, likvidirao svoju 54-godišnju suprugu, te teško povrijedio 36-godišnjeg člana porodice. Počinilac je sebi zadao teške povrede, kojima je podlegao prilikom pružanja hitne medicinske pomoći u kolima Hitne pomoći. Ranjeni muškarac je zet počinioca.

Kako su javili čitaoci portala Blick, ispaljena su četiri hica.

Kantonalna policija u Cirihu potvrdila je za Blick te noći da je u porodičnom sporu korišteno vatreno oružje, te su odgovorili da nisu oni pucali.

Prema istraživanju Blicka, porodica su imigranti iz Srbije. Ovoj drami prisustvovali su kćerka počinioca i unuci koji su, srećom, nepovrijeđeni.

Veliki broj pripadnika policije je bio na mjestu događaja. Bila je uključena i specijalna jedinica Diamant, što se koristi samo u posebno opasnim situacijama.

Prema navodima portala, na mjestu događaja su bili i vatrogasci, a sletio je i helikopter Rega.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija