Šta je rekao Muriz Memić o snimku razgovora policije i hitne iz kobne noći

Dženan Memić napadnut je u Velikoj aleji na Ilidži 8. februara 2016. godine, kada je zadobio teške tjelesne povrede.

15. februara on je preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Pet godina se porodica Memić sa advokatom Ifetom Feragetom bori da dođe do istine u ovom slučaju.

Nakon stradanja Dženana Memića podignuta je optužnica protiv Ljube i Bekrije Seferovića zbog saobraćajne nesreće. Pa je sud, ne jednom već dva puta, kazao da Dženana nije udarilo auto.

Nakon pet godina borbe Tužilaštvo BiH pokrenulo je akciju vezano za ovaj slučaj, u pritvoru su Zijad Mutap i Hasan Dupovac, oni su osumnjičeni za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića.

Danas im je pritvor produžen za još 60 dana.

Snimci Hitne pomoći otkrivaju nepodudarnosti u iskazima policajaca

Portal Avaz.ba objavio je ekskluzivni snimak autentične komunikacije između pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i ekipa Hitne pomoći koje su intervenirale u kobnoj noći 8. februara 2016. kada je Dženan Memić teško povrijeđen u Velikoj Aleji na Ilidži.

Radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, objavljujemo ih u njihovom izvornom obliku, koji je korišten tokom istrage ovog slučaja.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memić je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentarisao ovaj snimak koji je izazvao buru reakcija u javnosti.

“Današnji snimak je šokirao javnost. Ovo je nažalost potvrda da je sve ono što mi govorimo u ovih pet godina tačno. Tužno je i da je Dalida Burzića imala ovaj snimak i ništa nije uradila”, kazao je Muriz.

On ističe da se vidi i kroz sva dešavanja u posljednjem periodu da Tužilaštvo BiH hoće da radi i da će slučaj biti doveden do kraja.

Kada se posluša snimak koji je danas objavljen vidi se da hitna nije pozvana na vrijeme, samo me zanima kako su imali vremena da uslikaju Dženana, a nije pozvana hitna.

Alisa je gledala kako Dženan umire, a nije htjela pomoći. Vidi se da smo bili sve vrijeme upravu”, poručio je on.

Posmatrajući dosadašnji rad državnog tužilaštva Muriz poručuje da je dosta posla urađeno, jer u pritvoru je prvi čovjek policije Hasan Dupovac i dodaje da u svemu nedostaje još samo jedna kockica i slučaj riješi.

On je ponovio još jednom da ga je zabolio dolazak Mirsada Dželilovića jučer ispred Suda BiH, kada je bilo ročište za produženje pritovora Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu.

“Šta on je došao kao podrška Dupovcu ili je to bilo da meni pokažu silu. Pa on je bio sa Dupovcem kada su izuzimali snimke sa kuće Šerifa Konjevića.

Evo danas ga pitam gdje je drugi snimak, jer u sudnici je prikazana samo jedan, zna li išta o tome”, zaključio je Muriz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79