Šta je Sky otkrio o mutnim poslovima Hadžibajrića?

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo od jutros provode akciju velikih razmjera u kojoj su prvoosumnjičeni načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić te njegov sin Seid.

Hadžibajrić je uhapšen kao i sekretarica Općine Alma Destanović.

Oni se sumnjiče za organizirani kriminal i pranje para, a razotrkila ih je Sky aplikacija.

No, šta je to što je sporno odnosno šta se Hadžibajrićima stavlja na teret?

Prema informacijama Raporta, informacije iz Skyja pokazale su da su Hadžibajrići uvezani s određenim kriminalnim grupama.

Hadžibajrić je kao načelnik dao na upravljanje tri parkinga sumnjivim osobama odnosno grupama. Jedan je dat na upravljanje Admiru Arnautoviću Šmrku, a dva izvijesnom Elmedinu Karišiku.

Uvidom u Sky došlo se do informacija da kriminalne grupe peru pare preko parkinga, a u svemu su učestvovali i Hadžibajrići.

Pored toga, policija je danas pretresla i restoran Dos Hermanos. Prema Raportovim informacijama žena koja se vodi kao vlasnica navodno je učestvovala u pranju para i iznošenju novca van države.

I Seid Hadžibajrić priveden u MUP KS!

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, pretresi su se vršili na više od 20 lokacija u Kantonu Sarajevo, a učestvovalo je oko 150 policijskih službenika.

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita.

Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79