Šta Konaković kaže o tvrdnjama da on stoji iza sinoćnjeg incidenta kod Bosmala

Sarajevska policija potvrdila je da je uhapsila muškarca zbog prijetnji upućenih uredniku i osnivaču Face TV-a Senadu Hadžifejzoviću.

Kako je za medije nezvanično potvrđeno, uhapšen je Abdulah Hajdarević, zvani Dado (1981.) iz Sarajeva.

Priveden je nakon što je u policiju pristupio Senad Hadžifejzović i prijavio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, rekli su ranije iz policije.

“Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pronašli i uhapsili osobu inicijala A. H. rođen 1981. godine iz Sarajeva, te je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, kazao je za Faktor glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Hajdarević je identifikovan na osnovu komentara koje je pisao na Facebooku, a u kojim je naveo da je “pokušao uletjeti u zgradu Face TV-a”.

Hajdarević je ostavio i komentar ispod jednog članka na jednom sarajevskom portalu:
“Sad sam spriječen Senadu da uđem u redakciju. Od sekjuritija (zove muriju mis), ali mora kući krenuti nije mi teško sačekati”.

Danas se na društvenim mrežama pojavila fotografija Hajdarevića sa liderom stranke Narod i Pravda Elmedinom Konakovićem, a simpatizeri određenih opozicionih stranaka u Kantonu Sarajevo su to odmah povezali sa sinoćnjim incidentom, te su neki otišli toliko daleko da su optužili Konakovića da on stoji iza sinoćnjih dešavanja.

Tim povodom smo kontaktirali predsjednika NiP-a i pitali ga da li poznaje Hajdarevića, te kako gleda na pomenute komentare.

“Na društvenim mrežama me dugo vrijeđao. Pisao mi je u inbox direktno. Mnogo uvreda i teških riječi. U pokušaju da odgovorim na neke iznesene laži, saznao sam da je bivši logoraš i da je prošao kroz težak period u ratu. Obzirom na njegov status logoraša, ne bih bas previše polemisao. Napad na Face je udar na slobodu mišljenja i govora, najoštrije to osuđujem, a tu bolesnu tezu da iza toga stojim neću komentarisati”, kazao je Konaković u razgovoru za Source.ba portal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79