Šta se krije iza predaje: “Macan nije pucao na policajce, on je bio u krađi automobila”

 

Advokat Duško Tomić, branitelj danas predatog Aleksandra Macana, za Klix portal je kazao kako bi se današnjim svjedočenjem njegovog klijenta trebala staviti tačka na slučaj likvidacije dva sarajevska policajca.

Kako je Macan uspio putovati po BiH, a zatim hodati po Sarajevu, a da obavještajno-sigurnosne agencije o tome ništa nisu znale?

Kaže kako ima ljudsku obavezu da se zahvali Macanu i njegovoj porodici koji su donijeli odluku da dođu i stave tačku na jedan tešku tragediju.

“Zahvalan sam mom klijentu Aleksandru Macan, on mi je ispričao, crtao i objašnjavao jer živimo u ‘dolini laži’. Sve što mi je rekao prije dolaska u Sarajevo, ja sam s njim otišao i uvjerio se na terenu da je baš tako”, kazao je.

Pošto sam dijete policije, završio tu školu, radio u tim službama, ti policajci su i moje kolege, kaže advokat.

“Ja ne bih mogao braniti čovjeka koji je likvidirao policajce, zato sam želio apsolutnu istinu pa da onda donesem odluku da li ću ja njega braniti, u Sarajevu u kojem živim. Ja više nemam dileme da je Aleksandar Macan učestvovao u pokušaju krađe automobila, ali da ga nema u likvidaciji dva policajaca. To što je mene uvjerio, ja sam imao osjećaj da je uvjerio i tužioce”, kaže Tomić.

Kako je uspio proći sve kontrole i vratiti se nazad u BiH, a da ga ne privede nijedna policijska agencija?

Dodaje kako će sljedeći dani donijeti istinu i mislim da smo stavili tačku na ovaj težak i užasan zločin.

Tomić potvrdno odgovara na pitanje da li je njegov klijent otkrio imena počinitelja.

“Apsolutno, tu više nema dilema. Bilo je straha, nije to mala stvar. Ali ne može se živjeti u strahu. Istina je vječna, a ako vjeruješ u istinu, vjeruješ u pravdu”, kazao je Tomić.

Advokat kaže kako imena neće biti objavljena da im se ne da prilika da pobjegnu te kako je tražio zaštitu za svog klijenta i njegovu porodicu.

Advokat Tomić potvrdio: Macan iz Španije, preko Njemačke i Srbije došao u Bijeljinu

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za likvidaciju dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, na čudnovat nači predao se danas u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ostala je enigma kako se neko za kog se do jučer tvrdilo da je bjegunac u Španiji, obreo u Sarajevu, mimo svih granica i kontrola.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79