Stabilizacija vremena u BiH: Pred nama period toplih i sunčanih dana

Nakon osjetnog pada temperature i prolaska superćelijske oluje koja je donijela štetu, meteorolozi najavljuju stabilizaciju vremena i period lijepog i toplog vremena u narednim danima.

Nedim Sladić, bh. meteorolog, iznio je optimističnu prognozu na svojoj Facebook stranici, ističući da su nepovoljne vremenske prilike sada iza nas. Padavine su prestale i, kako je naveo, koristile su žednoj zemlji. U danima koji slijede očekuje se ugodno toplo vrijeme s dosta sunca, a posebno je važno što neće biti sparine.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), za sutra se očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme širom Bosne i Hercegovine. Centralna i istočna područja mogu očekivati nešto više oblaka, s mogućim padom kiše krajem dana. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnje temperature zraka će se kretati između 10 i 15°C, dok će na jugu zemlje biti do 17°C. Najviše dnevne temperature će uglavnom biti između 21 i 26°C, dok se na jugu može očekivati do 30°C.

Za četvrtak je najavljeno promjenljivo oblačno i sunčano vrijeme s mogućim prolaznim padavinama uz slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnje temperature će biti između 11 i 16°C, dok će maksimalne dnevne temperature doseći 24 do 30°C.

U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, s mogućom pojavom magle ili niske oblačnosti u kotlinama i uz riječne tokove. Temperature će se kretati od 14 do 20°C ujutro, dok će najviše dnevne temperature biti između 24 i 30°C.

Subota donosi nastavak sunčanog vremena uz malu do umjerenu oblačnost, s jutarnjim temperaturama između 15 i 21°C, dok će najviše dnevne temperature biti od 25 do 31°C.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79